Världsmästarsås BBQ
Snoriz, du vet ju att allt jag lagar föregås av "Världens bästa".
Så här är den lagom till lunch:
Världens bästa (den har faktiskt vunnit grill-vm i Texas) BBQ sås:
släng in lite djupfrysta SPARE-RIBS i micron och rör ihop den här till hela avdelningen.
1 finhackad gul lök
1 burk krossade tomater med chili
2 dl chilisås
1/2 dl ketchup
3 msk soja
3 tsk worchestchiersås
7 droppar tabasco (helst grön)
3 msk whiskey (helst en rökig sort)
1 msk Nymalen pepparblandning (vit,svart,rosé)
3 msk äppelcidervinäger
2 msk vitvinsvinäger
3 pressade vitlöksklyftor
1 dl farinsocker
1 msk strösocker
3 msk flytande honung
Salt efter smak
1) blanda allt ovan förutom saltet.
2) låt sjuda på svag värme (så att det bubblar lite) i minst 45 minuter.
3) Salta tills den perfekta balansen mellan salt och sött uppnås.
Lunch.
Jag ska hitta ett ställe som serverar vad som helst, bara det är bearnaisesås till.
Så här är den lagom till lunch:
Världens bästa (den har faktiskt vunnit grill-vm i Texas) BBQ sås:
släng in lite djupfrysta SPARE-RIBS i micron och rör ihop den här till hela avdelningen.
1 finhackad gul lök
1 burk krossade tomater med chili
2 dl chilisås
1/2 dl ketchup
3 msk soja
3 tsk worchestchiersås
7 droppar tabasco (helst grön)
3 msk whiskey (helst en rökig sort)
1 msk Nymalen pepparblandning (vit,svart,rosé)
3 msk äppelcidervinäger
2 msk vitvinsvinäger
3 pressade vitlöksklyftor
1 dl farinsocker
1 msk strösocker
3 msk flytande honung
Salt efter smak
1) blanda allt ovan förutom saltet.
2) låt sjuda på svag värme (så att det bubblar lite) i minst 45 minuter.
3) Salta tills den perfekta balansen mellan salt och sött uppnås.
Lunch.
Jag ska hitta ett ställe som serverar vad som helst, bara det är bearnaisesås till.
Kommentarer
Postat av: hungrig liten tjej
Eey.. Världsmästarsåsen.. Är hungrig och har varken mat eller pengar me mej =( fy på f..
Postat av: Junitjej
Svar till Niklas C: Jag kan rekommendera boken Gömda av Liza Marklund. den gillade jag. Sedan gillar jag böckerna skrivna av Denise Rudberg och Mari Jungstedt.
Trackback