Kenny and the Foodboxes - Skivsläpp!




I slutet av maj släpper Kenny and the Foodboxes skivan "Alright, vi har en ny grupp", den första inspelningen tillsammans på 9 år.

Kenny and the Foodboxes består av Niklas Cederlöf och Johan Ring och bildades i de sista stänken från britpopens sjunkande glansperiod i första läget som en motreaktion på konventionellt låtskrivande och förhållningssätt till ramar, genrer och låtstrukturer.

Från början var låtarna överdrivet omogna och upproriska i sina strukturer, men så småningom hittade även Kenny sin egna lilla plats i vårt musikaliska universum. Kenny and the foodboxes sjunger på svenska, men instrumenten är stämda på engelska. En slags internationell och politiskt korrekt kompromiss enligt gängse standard. Syntharna är programmerade av en tysk och en galen dansk och en belgare står för (data) fiolerna. Världen i vår ficka så att säga.

På den kommande skivan märks influenser från Depeche Mode, Tom Waits, Nationalteatern, The Birthday Party, Einsturzende Neubaten, Arcade Fire, David Lynch, Pere Ubu, Sonic Youth med många, många flera. Tanken med en ny Kennyskiva tog sin början vid de mäktiga bergen i franska Chamonix runt årsskiftet då första låten "Les grands montets" började ta form. Fyra månader senare och tjugo låtar inspelade så är resultatet på god väg att se världen.

Kenny and the foodboxes - Alright, vi har en ny grupp

1) Alla stjärnor till dig
2) Les grands montets
3) Alexander
4) En plats
5) Ettor och nollor
6) Det Tyska bandet
7) Elapoloces
8) Nikolaj
9) Sista dagen
10) Vi är ingenting
11) Ella på Lokes
12) Frans

För mer info och provlyssning:

www.myspace.com/kennyandthefoodboxes



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0